Masterat în Managementul Proiectelor

Profesori

Loredana Vladu

Conferențiar universitar doctor
Director Departament Comunicare / Coordonator Masterate în Managementul Proiectelor

Loredana Vladu este director al Departamentului Comunicare din cadrul Facultății de Comunicare și Relații Publice, conferențiar universitar doctor; a publicat două cărți pe tema crizei din Uniunea Europeană: ”Criza economică în Uniunea Europeană. O perspectivă comunicațională” (2012, autor) și ”The Crisis of the European Union. Identity, Citizenship, and Solidarity Reassessed” (2013, coeditor); autoare a peste 20 de capitole în volume și articole de specialitate în care a abordat diferite aspecte ale europenizării și dezvoltării (criza din Uniunea Europeană, euroscepticism și solidaritate, politica de coeziune a Uniunii Europene, competitivitate); Director al Center for EU Communication Studies și Coordonator al Masteratului în Management de Proiect (acreditat internațional de Project Management Institute – Global Accreditation Center); absolventă a unui doctorat în Sociologie (SNSPA) și a unui MBA (CEU Business School); în prezent, cecetător postdoctoral în Științele Comunicării (SNSPA).

Cursuri

  • Strategic Management
  • Managementul proiectelor
  • Project Management
  • Presentation Skills for Project Managers
  • Leadership & Project Team Management

Nicoleta Corbu

Profesor universitar doctor

Nicoleta Corbu este profesor în cadrul Facultătii de Comunicare și Relații Publice și Prorector al SNSPA. În prezent, coordonează în calitate de director executiv Centrul de Cercetare în Comunicare. Este vicepreședinte al secțiunii de Comunicare politică a European Communication, Research and Education Association (ECREA). Nicoleta Corbu este doctor in sociologie. În perioada 2008-2009, a beneficiat de o bursă de cercetare Fulbright în Statele Unite (University of Georgia). În 2012, a fost visiting professor la Florida Gulf Coast University. Nicoleta Corbu a coordonat și participat în proiecte strategice și de cercetare, în domenii cum ar fi dezinformarea, comunicarea politică, politici educaționale și efecte media. În prezent, face parte din BROD EDMO hub (European Media Digital Observatory). A publicat cărţi în domeniile comunicare politică, politici educaționale și efecte media. A publicat mai mult de 100 de articole ştiinţifice şi capitole de cărţi. Din 2018, este membră a Network of European Political Communication Scholars (NEPOCS).

Cursuri

  • Metode de cercetare în științele sociale
  • Research Methods

Adrian Curaj

Profesor universitar doctor

Adrian Curaj este profesor universitar doctor la Facultatea de Comunicare și Relații Publice în cadrul SNSPA. 

Cursuri

  • Pregătirea si implementarea proiectelor de cercetare
  • Design and implementation of research projects

Valeriu Frunzaru

Conferențiar universitar doctor
Prodecan

Valeriu Frunzaru este conferențiar și prodecan la Facultatea de Comunicare și Relații Publice, unde predă cursuri și seminarii din anul 2000. Experiența didactică este dublată de experiența în cercetare, domeniile sale de interes fiind ocuparea forței de muncă, educația și valorile sociale (cu accent pe valorile materialiste). A participat la numeroase cercetări pe teme precum accesul și echitatea în învățământul superior, așteptările studenților de la facultate și de la piața muncii sau valorile materialiste și atitudinile studenților față de învățământul vocațional. Valeriu este interesat, cu precădere, de redefinirea rolului universității ca instituție de învățământ orientată către piața muncii și către nevoile comunității, în general. De asemenea, activitatea sa de cercetare include și studierea impactului rețelelor sociale online asupra utilizatorilor, în special impactul acestora asupra studenților.
Valeriu Frunzaru a coordonat sau a fost membru în echipe de cercetare care au realizat studii calitative sau cantitative pentru Banca Mondială, instituții de cercetare a pieței, instituții publice, sindicate sau ONG-uri.

Cursuri

  • Metode de cercetare în comunicare

Simona Bonghez

Lector universitar doctor

Cu o pregătire teoretică și experiență practică temeinice în Managementul Proiectelor și Programelor, precum și în Agilitatea organizațională, Simona Bonghez este Lector în cadrul Facultății de Comunicare si Relații Publice (SNSPA) și este Managing Partner al Colors in Projects, companie de training și consultanță prezentă pe piața din România (și nu numai) din 2007.

Experiența ei de peste 20 de ani în Management de Proiect (cu trei certificări internaționale în management de proiect oferite de Project Management Institute, International Project Management Association și UK Office for Government Commerce), dublată de peste 15 ani de experiență în instruirea adulților, reprezintă un avantaj personal al Simonei, care transpune provocările din practică în cursurile pe care le susține în cadrul masteratelor SNSPA.

La nivel global, Simona este membru în Board of Directors în cadrul Project Management Institute – Global Accreditation Center.

Simona deține un doctorat în sociologie și este pasionată de învățarea prin simulare și jocuri de rol. Ea este, de asemenea, trainer acreditat SDI (Strenghts Deployment Inventory) și LEGO® SERIOUS PLAY®.

Cursuri

  • Managementul proiectelor
  • Managementul proiectelor si programelor
  • Metodologii Agile de management de proiect
  • Agile Project Management

Bogdan Abaza

Conferențiar universitar doctor

Bogdan Abaza este conferențiar universitar doctor și cadru didactic asociat la Facultatea de Comunicare și Relații Publice.

Cursuri

  • Aplicaţii Informatice pentru Managementul Proiectelor

Elena Negrea-Busuioc

Conferențiar universitar doctor

Dr. Elena Negrea-Busuioc este conferențiar universitar la Facultatea de Comunicare și Relații Publice și cercetător afiliat Centrului de Cercetare în Comunicare (SNSPA). Predă cursuri pe teme legate de metafore și comunicarea vizuală, precum și pe teme legate de Uniunea Europeană. A obținut doctoratul în 2009 la Universitatea din București cu o teză despre ironia în discursul jurnalistic. Dr. Negrea-Busuioc a beneficiat de o bursă Fulbright de cercetare postdoctorală la Portland State University (octombrie 2013-martie 2014), unde a realizat un studiu despre metafore deliberate în comunicare. Din 2010, este redactor al Romanian Journal of Communication and Public Relations. A publicat o carte de autor, două cărți ca editor, mai multe capitole în volume colective și articole în reviste științifice.

Cursuri

  • Strategii și tehnici de atragere a finanțării de la Uniunea Europeană

Sergiu Stan

Lector universitar doctor

Sergiu Octavian Stan are un doctorat obținut în cadrul Universității București, Facultatea de Filosofie, cu tema Fundamente logice ale deciziei manageriale și este absolvent de Masterat al ASE București, Facultatea de Management, Masteratul de Managementul Afacerilor prin proiecte. Are competențe specifice și specializări multiple obținute în domeniul managementul proiectului și managementul riscului, la nivel național și internațional ( SUA, Belgia și Germania). Este titularul cursurilor de Managementul riscurilor (Masterat Managementul Proiectelor) și Managamentul riscurilor și fezabilitatea afacerilor (Masterat Management și Comunicare în Afaceri) în cadrul Facultății de Comunicare și Relații Publice, precum și al cursului de Managementul Proiectelor, în cadrul Facultății de Management. În afara zonei universitare este trainer acreditat și consultant în domeniul elaborării documentației specifice, precum și al implementării proiectelor cu finanțare internă și internațională, de peste 14 ani. A fost consilier pe probleme de management de proiect în cadrul Camerei Deputaților a României (între 2006-2008), respectiv a Senatului României (2008-2010). Din 2013 are propria firmă de consultanță în afaceri, unde deține funcția de Director Executiv.

Cursuri

  • Managementul riscurilor
  • Evaluarea si auditul proiectelor

Carmen Novac

Lector universitar doctor

Carmen Novac este doctor în sociologie şi doctor în inginerie în domeniul materialelor compozite pentru aviație. Lector universitar la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București. Este autor al volumului Influenţa globalizării asupra Managementului Resurselor Umane (2011) apărut la editura Printech şi al volumului Managementul personalului – între necesitate şi realitate. Ghid practic (2013) apărut în colecţia Smart Books la editura Tritonic. A participat ca expert în proiecte naționale și internaționale, dintre care: Instrumentele si tehnicile de analiza și previzionare resurse umane pentru Direcția de Politici Regionale din cadrul Ministerului Integrării Europene(2005); Elaborarea fișelor de post pentru Observatorul Social (elaborarea manualului de recrutare necesar posturilor din cadrul Observatorului Social-2008); Dezvoltarea competenţelor antreprenoriale prin transfer transnaţional de bune practici şi formare profesională a întreprinzătorilor din România-STEPS (2011-2013); Formare profesională pentru personalul medical şi manageri din domeniul sanitar prin implementarea de noi tehnologii şi actualizarea cunoştinţelor în domeniul economiei sanitare (2012-2013); EHR- Antreprenoriat pentru resurse umane (2012-2013). A realizat un stagiu de formare a formatorilor pentru antreprenori la Londra în 2011 în cadrul proiectului Dezvoltarea competenţelor antreprenoriale prin transfer transnaţional de bune practici şi formare profesională a întreprinzătorilor din România-STEPS. Un interes particular manifestă pentru cercetări în domeniul evaluărilor de performanţe profesionale. Alte domenii spre care se orientează ca cercetător și expert sunt managementul personalului, managementul echipei de proiect, motivarea angajaţilor, metode inovative de predare (tehnica mapării).

Cursuri

  • Leadership și managementul echipei de proiect

Loredana Ivan

Profesor universitar doctor

Loredana Ivan este profesor universitar la SNSPA, Facultatea de Comunicare și Relații Publice, Departamentul Comunicare. A absolvit Facultatea de Sociologie, la Universitatea din București, având un doctorat în Sociologie (2007) și un post-doctorat în Psihologie Socială.  Între 2019-2022, a fost preșefintele ENAS (European Network of Aging Studies). Interesele sale de cercetare includ: comunicarea interpersonală mediată de noile tehnologii; fake news și diferențe pe generații; comunicarea interpersonală în relațiile de familie, Ageism. În ultimii ani, a coordonat mai multe numere speciale ale unor jurnale în domeniul ageing and communication technology: (2023) AI in the Everyday Life of Older Adults: Panacea or Pandora’s Box?. Special Issue; (2023) Post-pandemic Digital Realities of Older AdultsSpecial Issue in Frontiers in Psychology; (2022) Fighting Fake News: A Generational Approach.

Împreună cu Eugène Loos, a lansat termenul de visual ageism în literature de specialitate. Este PI pentru România în proiectul City & Co. Older Adults Co-Creating a Sustainable Age-friendly City (ENUTC EU grants, 2022-2024). Este, de asemenea, co-aplicant în proiectul Aging in Data (2021-2018) finanțat de Social Sciences and Humanities Research Council of Canada.

Cursuri

  • Metode de cercetare în comunicare
  • Research Methods

Mirela Pîrvan

Asistent univ. dr.

Mirela Pîrvan este asistent universitar doctor în cadrul Facultății de Comunicare și Relații Publice, Școala Națională de Studii Politice și Administrative, București, membru al Center for EU Communication Studies în cadrul aceleași instituții și cercetător doctoral în Științele Comunicării cu un studiu pe tema dezinformării și a amenințărilor de tip hibrid: reziliență, măsuri de contracarare și inițiative de reglementare. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, a Masteratului de Comunicare Politică. Marketing Politic și Electoral și a Masteratului în Management de Proiect, a obținut în 2020 titlul de doctor în Științele Comunicării cu teza „Comunicarea guvernamentală și fundamentarea politicilor publice”. Printre interesele sale de cercetare academică se regăsesc teme și domenii precum: comunicare guvernamentală, comunicare strategică, combaterea dezinformării, management de proiect.

Cursuri

  • Managementul proiectelor
  • Metodologii Agile de management de proiect

Irina Lonean

Cadru didactic asociat dr.

Irina Lonean este doctor în științe politice la Universitatea Libre de Bruxelles și la Universitatea din București. De asemenea, este licențiată în drept și combină studii de drept și politici publice pentru a înțelege cum politicile devin practici. Are peste 15 ani de experiență în domeniul tineretului, cu accent pe incluziunea tinerilor. De asemenea, este expertă în monitorizarea și evaluarea politicilor, programelor și proiectelor din următoarele sectoare: tineret, educație formală și non-formală, ocuparea forței de muncă, incluziune socială, bună guvernare, participare publică și integritate publică. Irina a câștigat experiență în 12 ani de lucru în ONG-uri și grupuri de reflecție românești și internaționale cu misiunea de a promova incluziunea tinerilor, drepturile omului, democrația și integritatea. Ea a efectuat evaluări de politici și programe pentru guvernul român, UNICEF România, Transparency International. În 2016, Irina a fost consilier personal al ministrului adjunct pentru tineret din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului din România. 

Cursuri

  • Monitorizare și indicatori de performanță
  • Monitoring and Performance Indicators
  • Strategii şi tehnici de atragere a finanţării de la Uniunea Europeană
  • Design and Implementation of EU-funded projects

Adina Grigoroiu

Cadru didactic asociat dr.

Adina Grigoroiu este cadru didactic asociat la Facultatea de Comunicare și Relații Publice.

Cursuri

  • Presentation Skills for Project Managers 
  • Agile Project Management

Radu Mușetescu

Cadru didactic asociat dr.

Radu Mușetescu este cadru didactic asociat la Facultatea de Comunicare și Relații Publice.

Cursuri

  • Antreprenoriat și inovare

Lavinia Iancu

Cadru didactic asociat drd.

Lavinia Iancu este cadru didactic asociat la Facultatea de Comunicare și Relații Publice.

Cursuri

  • Antreprenoriat şi inovare
  • Entrepreneurship and Innovation

Cristina Racoceanu

Cadru didactic asociat dr.

Cristina Racoceanu este cadru didactic asociat la Facultatea de Comunicare și Relații Publice.

Cursuri

  • Management strategic
  • Strategic Management

Ana-Maria Țugulea

Cadru didactic asociat drd.

Ana – Maria Țugulea este cadru didactic asociat la Facultatea de Comunicare și Relații Publice.

Cursuri

  • Antreprenoriat şi inovare/ Entrepreneurship and Innovation

PMARENA.RO